Annet Wood

Beeldend Kunstenaar

Biennale Florence 2007

10 december, 2007 - 10:23 -- Annet Wood
Annet Wood op de Biennale Florence 2007

Begin dit jaar werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan de Biënnale Internazionale Dell'Arte Contemporanea citta di Firence.
Omdat de uitnodiging vlak voor 1 april in de bus viel, besloot ik even de kat uit de boom te kijken, maar bij navraag bij de organisatie bleek de uitnodiging juist te zijn.
Dat was het begin van een spannende tijd. Om jezelf zo goed mogelijk te presenteren tijdens een zo prestigieuze internationale expositie, dan moet je jezelf de lat hoog leggen, anders doe je het niet.
Ik besloot 2 nieuwe beelden te maken voor deze expositie, een beeld stond reeds klaar.

De expositie werd gehouden van 1 t/m 9 december en op 27 november vertrok ik samen met Willis naar Florence, een wagen vol kunst en trots omdat een uitnodiging voor deze Biënnale al een hele eer is.

De expositie was overweldigend. 840 Kunstenaars uit de hele wereld staan daar samen in een enorme ruimte.
Het werd gehouden in het Fortessa da Basso, een fort dat bijzonder groot is geweest en waarvan nog wat kleine restanten bovengronds aanwezig zijn. De expositieruimte bevindt zich dan ook geheel ondergronds.

Gedurende deze periode praat je met kunstenaars uit de gehele wereld, Korea, Japan, Canada, Australië, Armenië etc etc. Fantastisch gewoon.

Dat er ook een wedstrijd aan dit evenement verbonden was, daar hield ik mij niet mee bezig. Het netwerken vond ik veel belangrijker, immers, tijdens dit soort evenementen komen art-dealers en galeriehouders kijken naar nieuw talent voor hun galerie. Ik was dan ook heel tevreden dat ik op dit punt goede contacten en afspraken heb kunnen maken.

De eerste dagen viel het bezoek van het publiek erg tegen, vanaf de donderdag ging dat anders en in totaal kwamen er 17000 bezoekers. De prognose was 25000. Dat viel wel tegen, maar 17000 is altijd nog een mooi aantal bezoekers.

Op zaterdag 8 december was er een gala-diner voor de deelnemers en genodigden. In een enorme zaal zaten we met ca. 1000 man aaan tafel. Dat was gewoon geweldig en de bediening verliep strak en efficiënt.

Zondag werden om 15:30 de awards uitgedeeld. Natuurlijk ga je heen om te kijken of er een bekende bij zit, gedurende de expositie knoop je met eeen aantal kunstenaars goede relaties aan.

Groot was dan ook mijn verbazing toen mijn naam werd afgeroepen. Ik was even totaal sprakeloos. Mijn inzendig werd bekroond met een 5e prijs in de categorie beelden/installaties. Daarna ontstaan enkele hectische uren, iedereen komt langs om te feliciteren. 
Inmiddels zijn we weer thuis en we worden overspoeld met felicitaties. Dat doet goed en ik dank iedereen hiervoor.

Annet Wood, beeldend kunstenaar
Westeinde 256 1647ML Berkhout (NL)
+00(31)637125748
artberkhout@gmail.com

Facebook icon
Twitter icon
YouTube icon
LinkedIn icon